Informacija o strani
Naslov strani:
Opis strani:
Bolezni nosnih votlin. Okužba se lahko pojavi z virusi in bakterijami stafilokoki, pneumokoki ipd.
Vnetje je lahko lokalno v maksilarnih, frontalnih ali v vseh sinusih. Za to bolezen so značilni gnojni izločki zamašen nos, glavobol, predvsem zjutraj, psihična utrujenost, splošna potrtost In pomanjkanje apetita.
Zdravljenje:
• Med uporabljamo V obliki 20-30- odstotne raztopine za aerosolne ali za ultrazvočne inhalacije in za elektroforezo nosnih votlin. Vsak dan izvajamo dve terapiji z aerosolno inhalacijo ali nosno elektroforezo. Zvečer uporabimo med v nosnicah. Zdravljenje traja 15-20 dni. Hkrati uživamo med s sesanjem, eno žličko vsake tri ure. Priporočljive vrste medu so tiste z visoko zdravilno vrednostjo. Zdravljenje je uspešno pri 96 % zdravljenih bolnikih. Že po 6 dneh popusti glavobol, nosni izločki se zmanjšajo, do 20. dne pa vsi znaki bolezni običajno pojenjajo.
• Izvajajo aerosolne inhalacije ali elektroforezo z 20-odstotno vodno raztopino propolisa ali 5-odstotno vodno-alkoholno emulzijo propolisa. Hkrati zvečer pred spanjem v obe nosnici vstavimo tampon, namočen V 5-10 % vodno-alkoholno propolisovo emulzijo ali emulzijo 30-odstotnega propolisa v alkoholu, zmešano z ribjim oljem, v razmerju 1:3. Terapija traja 15-20 dni. Pri vseh bolnikih, ki niso alergični na med in propolis, dosežemo popoln uspeh.
( Apiterapija 2016, Vlado Pušnik, stran 92)
Unable to load tooltip content.